Ruimtelijke Vormgeving

Na mijn opleiding als reclame ontwerper aan Sint Lucas in Boxtel wilde ik graag meer leren op het gebied van decorontwerp en het inrichten van ruimtes op een creatieve manier. Daarom heb ik aan de kunstacademie in Maastricht een jaar theatervormgeving gevolgd en ben ik drie jaar later afgestudeerd als  architectonisch vormgever.

^ Studieproject 'Maria-Kapel' interieur/exterieur

^ Standbouw 3D studio Max visualisaties

Na mijn afstuderen heb ik vier jaar als ontwerper in een standbouwbedrijf gewerkt en zeven jaar bij een kartonnage/display bedrijf. Mijn liefde voor illustratief werk kon ik hier grafisch en ruimtelijk uitwerken.

^ kartonnen prototypes

Kunst in de openbare ruimte
Ik kan tekeningen omzetten naar vectorbestanden. Bijvoorbeeld om ze te kunnen verwerken met een plot, snij of 
(cnc) freesmachine. Goed vectoriseren gaat niet door 1 druk op een knop, maar dient bij een kunstwerk zorgvuldig te gebeuren zodat het handschrift van de ontwerper nog herkenbaar blijft maar ook om te voorkomen dat er losse delen of dubbele lijnstukken inzitten. Gevectoriseerde tekeningen kunnen oneindig vergroot en verkleind worden zonder dat er kwaliteitsverlies optreed. Ze worden dus niet wazig of gepixeld.

^  Kunst in de openbare ruimte van José Fijnaut en Maria Stams waarvoor ik technisch/grafische bijdrages heb mogen leveren 

^  't Koelleëve een mijnmonument ontworpen door Maria Stams en Anne Driessen, waarvoor ik de handgetekende tekeningen heb gevectoriseerd zodat ze uit cortenstaal gelaserd konden worden

Lichtgevende maquette
Toen het trappenhuis na avondval niet meer verlicht werd door de kleine kerstboom heb ik een miniatuur versie van onze mooie portiekflat gemaakt met lampjes die dankzij een timerfunctie in de avond branden en rond middernacht weer uitgaan. Een door mij gefröbeld minimodel van je huis, bedrijf of krempelflat (met verlichting) maak ik op aanvraag. (prijs vanaf € 60,-)

Koppelhuisjes
Een vrijstaand huisje (op palen? mooi uitzicht en veilig gevoel, of als bungalow grondgebonden met gezamenlijke tuin) verbinden aan het huisje van een fijn iemand middels een koppelhuisje waarin gezamenlijk gedeelde voorzieningen zich bevinden. In dit geval staan de huisjes als een eiland in het water, bereikbaar per waterfiets.

^ koppelhuisjes op pootjes idee uitgewerkt als maquette

^ Tuinontwerp en kaartjes displays van hout voor Leuke Lintjes

^ Stoel restyling voor (voormalig) kunstlokaal 'Kunst en Koffie' in Epen.